• Home >
  • Blog >
  • Ontdek vandaag 8 verborgen studieplekken in Utrecht

Ontdek vandaag 8 verborgen studieplekken in Utrecht

17 oktober 2024

Hey student! Ben je ook helemaal klaar met die herrie van je huisgenoten? Of blijft die stapel afwas je maar aanstaren tijdens het studeren? We hebben voor jou de 8 beste studieplekken in Utrecht uitgezocht waar je in alle rust kunt blokken!

Check ze hieronder als je wilt weten waarom deze plekken zo chill zijn.

Ontdek vandaag 8 verborgen studieplekken in Utrecht

#1 - Studieplek de Neude Bibliotheek in Utrecht

Adres: Neude 11, 3512 AE Utrecht
Studieplek rating: ★★★★★

De Neude Bibliotheek is een van de meest populaire plekken voor studenten. De rustige werkplekken met snelle wifi en veel stopcontacten zorgen voor een perfecte studieomgeving. Heb je even pauze? In het café beneden kun je een kop koffie drinken of een snack halen voordat je weer aan de slag gaat. De centrale ligging in het hart van Utrecht betekent dat je makkelijk een frisse neus kunt halen als je dat nodig hebt.

Extra handig:
Je kunt gratis een studieplek reserveren met je bibliotheekpas of NUpas. Je mag 2 tijdsblokken van 3 uur per dag reserveren, ideaal als je een lange dag voor de boeg hebt. Geen lid? Probeer het dan gratis, of zoek een plek zonder reservering in een van de andere vestigingen.

Zo reserveer je een studieplek in de Neude Bibliotheek:

  1. Ga naar de website van Bibliotheek Utrecht.
  2. Klik op 'Werkplek reserveren'.
  3. Selecteer de datum en tijd.
  4. Vul je gegevens in en bevestig de reservering.
  5. Neem je bibliotheekpas mee op de dag van je reservering.

Pro tip: De studiecabines zijn geschikt voor twee personen, dus neem gerust een studiegenoot mee!


#2 - Studieplek de Bibliotheek HU in Utrecht

Adres: Padualaan 99, 3584 CH Utrecht
Studieplek rating: ★★★★☆

Met 430 studieplekken in Utrecht en 62 in Amersfoort is de Hogeschool Utrecht (HU) Bibliotheek een topkeuze. De ruimtes zijn rustig, er zijn speciale stille zones, en je hebt toegang tot computers en projectruimtes. Dit is ideaal voor als je met je studiegroep moet werken aan een project. Zelfs in drukke tentamenperiodes hoef je geen plek te reserveren, wat een zorg minder is!

Handige tip:
Heb je hulp nodig met je onderzoek of het vinden van relevante bronnen? De bibliotheekmedewerkers staan altijd klaar om je te helpen, zowel met fysiek als digitaal studiemateriaal.


#3 - Studieplek de UB Uithof in Utrecht

Adres: Heidelberglaan 3, 3584 CS Utrecht
Studieplek rating: ★★★★★

Met meer dan 800 studieplekken is de UB Uithof een van de grootste studielocaties in Utrecht. Recent zijn er extra studieplekken bijgekomen en de wifi is supersnel, ideaal voor intensieve studiesessies. Ook heb je hier toegang tot een breed scala aan wetenschappelijke bronnen, dus je hoeft nooit ver te zoeken naar wat je nodig hebt.

Extra tip:
Deze plek is perfect voor lange dagen blokken, met tal van bronnen en boeken binnen handbereik.


#4 - Studieplek Stayokay in Utrecht

Adres: Neude 5, 3512 AD Utrecht
Studieplek rating: ★★★★☆

Stayokay op de Neude heeft een restaurant, The 5th, dat is uitgegroeid tot een populaire studieplek voor studenten. De relaxte sfeer, gratis wifi, en betaalbare maaltijden (waaronder vegan opties) maken het een fijne plek om te studeren. Je kunt tussen je studiesessies door genieten van een goede kop koffie of lunchen met vrienden. De locatie in het centrum van Utrecht maakt het makkelijk bereikbaar.

Pro tip:
Als je wat gezelschap zoekt tijdens het studeren, dan is dit een goede plek om met vrienden af te spreken zonder dat het te druk aanvoelt.


#5 - Studieplek Het Muzieklokaal in Utrecht

Adres: Bemuurde Weerd Oostzijde 13, 3514 AN Utrecht
Studieplek rating: ★★★★☆

Het Muzieklokaal biedt een unieke studie-ervaring met klassieke muziek die zachtjes op de achtergrond speelt. De rustgevende klanken helpen je concentratie te verhogen, wat perfect is voor die last-minute bloksessies. De rustige ligging aan het water draagt ook bij aan de ontspannen sfeer. Heb je een pauze nodig? Geniet van lokale, duurzame snacks of bezoek een van de liveoptredens voor wat verfrissende inspiratie.

Extra tip:
Klassieke muziek is bewezen effectief voor het verbeteren van focus, dus deze plek is perfect voor intense studiesessies.


#6 - Studieplek het Bunk Hotel in Utrecht

Adres: Catharijnekade 9, 3511 RT Utrecht
Studieplek rating: ★★★★☆

Bunk Hotel combineert een moderne, relaxte sfeer met handige werkplekken en gratis wifi. Hier kun je ongestoord studeren in een unieke omgeving, met een gezellige café-achtige vibe midden in het centrum van Utrecht. Zelfs als andere studieplekken vol zitten, vind je hier altijd wel een rustig hoekje om te werken.

Pro tip:
De ideale plek voor studenten die productiviteit willen combineren met een beetje gezelligheid.


#7 - Studieplek Het Gegeven Paard in Utrecht

Adres: Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht
Studieplek rating: ★★★★☆

Het Gegeven Paard biedt een flexibele werkruimte, Flexpaard, waar je in alle rust kunt studeren. Er zijn veel stopcontacten, snelle wifi, en je kunt zelfs vergaderruimtes reserveren voor groepswerk. De uitgebreide drank- en lunchkaart zorgt ervoor dat je je energieniveau op peil houdt.

Extra handig:
Reserveren kan eenvoudig via de website, zodat je altijd verzekerd bent van een plek, zelfs op de drukke momenten.


#8 - Studieplek De Ontdekking in Utrecht

Adres: Voorstraat 110, 3512 AV Utrecht
Studieplek rating: ★★★★☆

De Ontdekking is perfect voor studenten en flexwerkers met een apart studiegedeelte, gratis wifi en genoeg rustige plekken om je werk gedaan te krijgen. Wil je even pauzeren? Dan kun je genieten van een ontbijtje, lunch of zelfs een verzorgde picknickmand. Perfect voor een frisse buitenstudiesessie!

Pro tip:
In het weekend is het vaak druk, dus plan je studiesessies doordeweeks voor extra rust.


Bonus: Gewoon lekker thuis studeren?

Heb je nog geen kamer in Utrecht waar je ongestoord kunt studeren? Check dan Kamer.nl voor het grootste aanbod aan kamers en studio's!