• Home >
  • Blog >
  • Studieplek in Leiden? Ontdek ze alle 7!

Studieplek in Leiden? Ontdek ze alle 7!

24 oktober 2024

Leiden is een geweldige stad om te studeren, maar waar kun je nou écht het beste die urenlange bloksessies houden? Of je nu houdt van rust of een beetje reuring, de stad biedt genoeg topstudieplekken.

In deze blog neem ik je mee langs de beste plekken, met handige feitjes en insider tips om je studeerervaring naar het volgende niveau te tillen.

Geen zin om de hele blog te lezen? Check dan gewoon de studieplek ratings.

Studieplek in Leiden? Ontdek ze alle 7!

Studieplek #1 - De Universiteitsbibliotheek van Leiden

De Universiteitsbibliotheek is een klassieke keuze voor studenten. Met 2.300 beschikbare studieplekken verspreid over verschillende verdiepingen, is er altijd wel een plekje te vinden (al moet je tijdens tentamenperiodes snel zijn). De bibliotheek is doordeweeks geopend van 08:30 tot 00:00 en in het weekend van 10:00 tot 23:00 uur. Het biedt gratis wifi, stille studieruimtes en plekken tussen de boekenkasten voor extra focus. Ideaal voor studenten die geconcentreerd willen werken

Studieplek rating: ⭐⭐⭐⭐⭐

Locatie: Rapenburg 70, 2311 EZ Leiden

Pluspunten: 2.300 studieplekken, ruime openingstijden (tot 00:00 uur). Geschikt voor stil werk en groepsstudies.


Studieplek #2 - Lebkov & Sons Leiden

Lebkov & Sons is een van de beste studieplekken in Leiden vanwege de handige locatie naast Leiden Centraal, ideale openingstijden (06:00-19:00 op werkdagen), en een rustige sfeer. Je zult hier veel flexwerkers en studeerders tegenkomen. Geen zorgen over je data bundel of stroom: er is gratis wifi en genoeg oplaadpunten. Tijd voor een break? Lebkov & Sons biedt niet alleen een rustige studeerplek. Door hun focus op biologische, huisgemaakte voeding zonder toevoegingen, is jouw batterij zo weer aangevuld na een break!

Studieplek rating: ⭐⭐⭐⭐⭐

Locatie: Bargelaan 8, 2333 CT Leiden

Pluspunten: Handige locatie voor studenten, lange openingstijden (06:00-19:00 doordeweeks). Gratis wifi en volop oplaadpunten. Biologische maaltijden.


Studieplek #3 - Kamerlingh Onnes Gebouw (Rechtenbibliotheek)

Als rechtenstudent is het Kamerlingh Onnes Gebouw dé plek om in alle rust te studeren. Deze bibliotheek biedt tal van stille werkplekken. Het gebouw ligt op slechts twee haltes van Leiden Centraal, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is. Openingstijden zijn royaal (08:30 tot 22:00), maar wees er vroeg bij, want het kan vol raken tijdens tentamenperiodes​!

Studieplek rating: ⭐⭐⭐⭐

Locatie: Steenschuur 25, 2311 ES Leiden

Pluspunten: Stille studieruimtes, lange openingstijden en ideaal voor tentamenvoorbereiding.


Studieplek #4 - Coffee Company Leiden

Voor een gezellige, maar productieve sfeer is Coffee Company een favoriet. Deze centraal gelegen koffiebar biedt gratis wifi, veel stopcontacten en heerlijke koffie vanaf €2,95. Je kunt hier zonder reservering terecht, maar door de relaxte vibe en centrale ligging kan het vooral ’s middags druk zijn. Ideaal voor wie zijn concentratie het beste vindt met een cafeïneboost​

Studieplek rating: ⭐⭐⭐⭐

LocatieBreestraat 156, 2311 CX Leiden

Pluspunten: Centraal gelegen, gratis wifi, voldoende stopcontacten, heerlijke koffie (vanaf €2,95) en Geen reservering nodig.


Studieplek #5 - Chummy Coffee Leiden

Zoek je een rustige plek met huiselijke vibes? Chummy Coffee is een knus café met comfortabele zitplekken en flexibele openingstijden. Met koffie vanaf €3,15 en veel stopcontacten kun je hier makkelijk een lange studiesessie houden. De ligging dicht bij het centrum maakt het extra aantrekkelijk voor studenten die hun studie willen combineren met een shopsessie *kuch* koffie pauze.

Studieplek rating: ⭐⭐⭐⭐

LocatieBreestraat 97, 2311 CK Leiden

Pluspunten: Flexibele openingstijden, veel stopcontacten, ideaal voor lange studiesessies, gelegen dicht bij het centrum.


Studieplek #6 - Lot & de Walvis Leiden

Studeer je graag in een ontspannen omgeving? Lot & de Walvis biedt een prachtige locatie aan het water, met zowel binnen- als buitenzitplaatsen. Je kunt hier van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat terecht. En dat zonder reservering! Voor een maaltijd betaal je rond de €7 en de sfeer aan de haven zorgt voor de perfecte balans tussen studeren en ontspanning.

Studieplek rating: ⭐⭐⭐

LocatieHaven 1, 2312 MG Leiden

Pluspunten: Ontspannen studeren aan het water, met zowel binnen- als buitenzitplaatsen, zonder reservering en een rustige sfeer.


Studieplek #7 - Bibliotheek Sociale Wetenschappen

Voor een rustigere, maar knusse bibliotheekervaring kun je naar de Bibliotheek Sociale Wetenschappen gaan. Deze bibliotheek ligt op loopafstand van Leiden Centraal en heeft veel computerwerkplekken. Tijdens tentamenperiodes is het handig om een plek te reserveren, aangezien het snel vol kan raken. De sfeer is gemoedelijk en ideaal voor geconcentreerd werken​. 

Studieplek rating: ⭐⭐⭐⭐

Locatie: Wassenaarseweg 52, 2333 AK Leiden

Pluspunten: Knusse sfeer, veel computerwerkplekken. Tijdens tentamenperiodes kun je reserveren.


Bonus: Gewoon lekker thuis studeren?

Heb je nog geen kamer in Utrecht waar je ongestoord kunt studeren? Check dan Kamer.nl voor het grootste aanbod aan kamers en studio's!

                      Review van Milan


Over Lieke - de auteur

Lieke is dagelijks in contact met studenten die op zoek zijn naar woningen. Dagelijks onderzoekt ze verschillende vraagstukken binnen het studentenleven. Met haar kennis van studeren en wonen in Nederland schrijft ze informatieve blogs die gericht zijn op het bieden van praktische tips en adviezen aan studenten. Heb je een vraag voor Lieke? Neem dan vooral contact op via het contactformulier!

Gerelateerde berichten