Foto huurwoning te huur in Haarlem - Spaarne
Geverifieerde verhuurder

Huurwoning Haarlem - Spaarne

Per direct beschikbaar

€ 3.500 p/m

371m²

6 kamers

Omschrijving

Beperkte informatie beschikbaar

Dit aanbod hebben we vandaag gevonden voor je op het web. Om technische redenen hebben we daardoor maar beperkte informatie en foto's beschikbaar. Wil je meer weten over dit aanbod? Reageer dan nu en je reactie is meteen bij de verhuurder! De verhuurder of makelaar kan je meer informatie geven.

Te huur: Prachtig, onverdeeld 17e-eeuws gebouw met trapgevel uit 1637 aan het Spaarne, beschikbaar vanaf medio augustus. Deze woning biedt de liefhebber van nationaal erfgoed een unieke kans om te wonen (en werken) in een heerlijk ruim 17e-eeuws gebouw met zes kamers, voldoende opbergruimte en een stadstuin aan het Spaarne.

Indeling
Onverdeeld gebouw bestaande uit een voor- en achterhuis met een stadstuin erachter. Het voorhuis heeft drie verdiepingen met een zolder erboven. Het achterhuis bestaat ook uit drie verdiepingen met een opslagzolder erboven. De voor- en achterhuizen zijn verbonden door een split-level.

Begane grond
De entreehal (7,7 m²) heeft marmeren tegels en stucwerk in Louis XVI-stijl. Aan de linkerkant van de gang bevinden zich drie kamers. De voorkamer (25 m²) heeft een hoog plafond en een marmeren open haard, zowel het plafond als de haardwand zijn versierd met stucwerk in Louis XVI-stijl. De voorkamer staat in verbinding met een kleinere tussenkamer (19 m²) die volledig behangen is. Daarachter bevindt zich de tuinkamer (12 m²) met deuren naar de tuin (35 m²). Tegen de achtergevel van het achterhuis bevindt zich een betegelde keuken (4,4 m²) met nog steeds een historische gootsteen en koperen kranen. De twee pompen waren oorspronkelijk verbonden met een waterkelder onder de binnenplaats, ze zijn momenteel niet in gebruik. Achter de keuken is een ruime opslagruimte (6,6 m²) en een compacte kelder (2 m²). Apart toilet bevindt zich in het achterhuis.

Eerste verdieping
De trap naar de eerste verdieping bevindt zich in het achterhuis. Op de eerste verdieping vind je een ruime eetkeuken (26 m²) met uitzicht op de achtertuin en toegang tot een kleine opslagzolder (5 m²) met oeil-de-boeuf raam. Een trap leidt naar de ruime overloop (12,5 m²) die toegang biedt tot een grote voorste kamer (43,5 m²) met zichtbare grote middeleeuwse balken en een marmeren open haard. Het uitzicht op het Spaarne is natuurlijk fantastisch! Een nieuwe, moderne badkamer (7,7 m²) met een bad en aparte douche en twee wastafels. Apart toilet. Een kleine trap geeft toegang tot een slaapkamer (25 m²).

Tweede verdieping
Een open wenteltrap geeft toegang van de eerste verdieping naar de tweede verdieping. Hier biedt een ruime overloop (18 m²) toegang tot twee slaapkamers met uitzicht op het Spaarne (beide 17 m²). Op deze verdieping bevindt zich een tweede moderne badkamer (5,5 m²) met een toilet en douche. Een kleine trap leidt naar de opslagzolder (18 m²) in het achterhuis waar de cv-ketel en zonneboiler zijn geïnstalleerd. Een trap vanaf de overloop leidt naar de zeer ruime zolder (48 m²) van het voorhuis.

Bijzonderheden
Het huis heeft veel trappen en niveauverschillen vanwege het split-level in het voor- en achterhuis. Dit is charmant maar minder geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit. Vanwege de grootte en indeling en op basis van het bestemmingsplan is thuiswerken mogelijk. De aanduiding is Gemengd 1. Helaas is horeca geen optie vanwege beperkingen in de klimaattoepassing. Winkels en thuiskantoor zijn haalbaar. Vraag naar de mogelijkheden.

Locatie
Gelegen aan het Spaarne aan de rand van het centrum van Haarlem, goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het treinstation van Haarlem is een wandeling van 20 minuten. Betaald parkeren (met vergunning) in de directe omgeving. Parkeergarages de Appelaar en de Kamp zijn op loopafstand.

Kenmerken huurwoning

Prijs

€ 3.500 per maand

Oppervlakte

371m²

Aantal kamers

6

Beschikbaar

Per direct voor onbepaalde tijd

Overige

Aanbieder

Makelaar / Bedrijfsmatige verhuurder

Inschrijven gemeente

Ja

Locatie van deze huurwoning

  • Spaarne
  • 2011CM
  • Haarlem

Vergelijkbaar aanbod